BPM Core

BPM Core je pametni digitalni aparat za merenje krvnog pritiska, koji osim analize pritiska i pulsa beleži EKG i srčane zvuke, čime pomaže u detekciji veoma rasprostranjenih i često nedijagnostikovanih oboljenja: atrijalne fibrilacije i najčešćih oblika valvularnih bolesti srca.

BPM-Core
bpm-core-1-scaled
bpm-core-2
bpm-core-3
BPM-Core
bpm-core-1-scaled
bpm-core-2
bpm-core-3

BPM Core možete nabaviti u Srbotrade apoteci na adresi Sinđelićeva 3, Beograd.

Pre kupovine, potrebno je da rezervišete proizvod putem email adrese podrska@apotekasrbotrade.rs

BPM Core je prvi aparat za merenje pritiska na svetu koji kombinuje EKG i digitalni stetoskop, a razvijen je uz pomoć kardiologa dve
najveće bolnice u Parizu.

blue-icon-1 blue-icon-2

Napredna tehnologija - jednostavno za korišćenje

Za analizu sva tri parametra dovoljno je da pritisnite samo jedno dugme. Rezultati se automatski prikazuju na BPM Core aparatu, uz istovremeno prosleđivanje na besplatnu mobilnu aplikaciju Health Mate.

redovno-merenje

Redovno merenje, bolja kontrola

BPM Core pruža klinički precizne rezultate sistolnog i dijastolnog krvnog pritiska. Redovnim merenjem krvnog pritiska u kućnim uslovima, ovaj uređaj može da pomogne u prevenciji „sindroma belog mantila“, otkrivanju hipertenzije, te da pruži uvid u noćnu hipertenziju.

Prema preporukama Evropskog udruženja za hipertenziju, vrednosti krvnog pritiska označene su različitim bojama na ekranu BPM Core uređaja – u zavisnosti od toga da li pripadaju opsegu normalnog, sniženog ili povišenog krvnog pritiska.

U Srbiji svaka druga osoba ima povišen krvni pritisak, a samo 33,9% ima postavljenu dijagnozu i uzima terapiju.

ekg

Elektrokardiogram (EKG) Detekcija atrijalne fibrilacije

BPM Core pomoću tri elektrode beleži EKG zapis, koji se prikazuje na aparatu i na mobilnoj aplikaciji. Podaci o detekciji atrijalne fibrilacije, ozbiljnog poremćaja srčanog ritma, biće prikazani na Health Mate aplikaciji.

Svaka četvrta osoba starosti preko 40 godina će razviti atrijalnu fibrilaciju

Atrijalna fibrilacija je najčešća aritmija u kliničkoj praksi, koja je udružena sa povećanim rizikom od moždanog udara, srčane insuficijencije i opšteg mortaliteta, naročito kod žena.

digitalni-stetoskop

Digitalni stetoskop - Detekcija valvularnih bolesti srca

Digitalni stetoskop na manžetni BPM Core uređaja uz pomoć senzora može precizno detektovati specifične zvuke koji ukazuju na poremećaje otvaranja i zatvaranja srčanih zalistaka. Osobe sa visokim krvnim pritiskom imaju povećan rizik za razvoj valvularnih bolesti srca.

Valvularne bolesti srca često ostaju nedijagnostikovane, i kao takve mogu dovesti do srčane insuficijencije i potrebe za hirurškom intervencijom.

podelite-svoje-rezultate

Podelite svoje rezultate

BPM Core aparat omogućuje praćenje efikasnosti terapije i redovne kontrole u udobnosti doma, a sa pametnog telefona rezultate merenja možete poslati svom lekaru u samo par koraka.

Specifikacije

 • Digitalni automatski aparat za merenje krvnog pritiska sa EKG-om i senzorom za srčane zvuke
 • Automatsko naduvavanje manžetne
 • Prikaz rezultata na Health Mate aplikaciji: dnevnik merenja, srednje izmerene vrednosti, poremećaji srčanog ritma, detekcija valvularnih bolesti srca
 • Indikator nepravilnog pulsa
 • Preciznost: pritisak: +/- 3mmHg ili 2%, puls: +/- 5%
 • LED ekran sa automatskim prikazom rezultata
 • Memorija za 8 korisnika i neograničena memorija na aplikaciji
 • Kreiranje podsetnika za redovno merenje
 • Mogućnost prosleđivanja izveštaja
 • Baterija koja se puni preko USB kabla, sa dužinom trajanja od 6 meseci
 • Prenos podataka na Health Mate aplikaciju preko Bluetooth ili Wi-Fi konekcije
 • Besplatna Health Mate aplikacija, dostupna za iOS i Android uređaje
 • Kontraindikacije: ugrađeni pejsmejker i/ili defibrilator
 • Sertifikati: CE, FDA, EN ISO 81060-2:2014 – razvijen od strane Evropskog udruženja za hipertenziju, Britanskog udruženja za hipertenziju i Američkog udruženja za srce

Za detaljne informacije, preuzmite uputstvo za upotrebu

aplikacije-top

Besplatno preuzmite Withings Health Mate aplikaciju

Naš tim je uvek na raspolaganju da vam pomogne sa svim dodatnim informacijama i upitima

Neželjenu reakciju na medicinsko sredstvo možete prijaviti popunjavanjem obrazca, putem linka https://www.alims.gov.rs/medicinska-sredstva/prijava-nezeljene-reakcije-na-medicinsko-sredstvo/, putem telefona ALIMS-a:  011/3951-158 ili pozivom odgovornog lica za farmakovigilancu kompanije eKlinika Solutions d.o.o. Beograd: 064 86 49 657.